U Stanišiću održane radionice za pravljenje sapuna

11150597_888442427901491_1579993060889031787_nDvodnevna radionica za ručnu izradu sapuna od prirodnih materijala namenjena ekonomskom podsticanju i osnaživanju žena održana je 29. i 30. avgusta u Stanišiću.

Radionici je prisustvovalo jedanaest žena iz lokalnih udruženja.

Obuka je organizovana u okviru projekta Fonda B92 “ONAsnaživanje”, a u saradnji sa manufakturnom radionicom Bio Idea Sapuni.

Prvog dana polaznice su imale priliku da se upoznaju sa Bio Idea programom i hemijskim karakteristikama sirovina, ali i da naprave svoj prvi sapun. Narednog dana razmišljale su i diskutovale na temu plasiranja svojih proizvoda, gde su takođe pokazale kreativnost i entuzijazam.

Cilj treninga je da se nezaposlenim, ali i ženama bez radnog iskustva prenesu praktična znanja i veštine kako bi bile u mogućnosti da se međusobno umreže, ostvare prihod i postanu preduzetnice.
Kompanija Bio Idea funkcioniše po principima socijalnog preduzeća, primarna delatnost je proizvodnja sapuna od prirodnih sastojaka, a veštinu pravljenja sapuna prenosi kroz franšizne radionice.

Radionica izrade sapuna organizovana je po prvi put u Stanišiću, a ista radionica održana je u maju mesecu u Prigrevici kod Apatina. Ovo je samo jedna u nizu obuka koje se organizuju u okviru projekta “ONAsnaživanje”.