Upravljanje finansijama

Trening pod nazivom Finansijska pismenost i upravljanje ličnim finansijama održan je tokom novembra u prostorijama Edukativnog centra PSS Sombor. Radionici su prisustvovale žena iz Koluta, Stanišića i Prigrevice.

Trening je osmišljen kao prilika da polaznice nauče nešto više o bankarskim proizvodima, ali i dobiju znanja i korisne informacije u vezi sa vođenjem ličnih finansija.

S predavačem Milošem Macutom, koji je ispred Erste Banke vodio trening, polaznice su u prvom bloku predavanja razgovarale o tome koji bankarski proizvodi postoje na tržištu i kako se koriste, te  na koji način mogu prepoznati dobru ponudu. Učesnice su imale priliku i da saznaju nešto više o kamatnim stopama, valutnom riziku i koji su sve mogući načini osiguranja.

U drugom bloku treninga govorilo se o upravljanju ličnim finansijama. Učesnice treniga su dobile znanja i korisne savete u vezi sa načinima boljeg i kvalitetnijeg upravljanja ličnim finansijama, a i saznale nešto novo o alatima uz pomoć koje će postati uspešnije na ovom polju.