Ruke

RUKE-logo-newSocijalno preduzeće „Ruke“ osnovano je u septembru 2018. godine u Pančevu u okviru projekta ONAsnaživanje koji za cilj ima ekonomsko osnaživanje žena.
Preduzeće se bavi ručnom izradom proizvoda od tekstila poput cegera, krpa, jastučnica, sedalica, podmetača… Svi proizvodi pravljeni su od visokokvalitetnih prirodnih materijala, oslanjajući se na tradicionlne tehnike i moderan dizajn.
Unikatni premijum proizvodi namenjeni su za ličnu i kućnu upotrebu, a po zahtevu i želji naručioca izrađuju se i linije proizvoda namenjene za profesionalno korišćenje (kafići, restorani, hoteli itd).
Oko socijalnog preduzeća „Ruke“ okupljene su članice lokalnih ženskih udruženja, žene iz socijalno ugroženih kategorija, bivše i sadašnje korisnice Sigurne kuće, a aktivnu podršku u razvoju i radu preduzeća pružaju i stučne radnice Sigurne kuće Pančevo. Misija preduzeća i vrednosti počivaju na ideji jednakosti i osnaživanja žena, doprinosu u borbi za smanjenje nasilja prema ženama, ekonomskoj nezavisnosti i dugoročnoj održivosti.

Profit od prodaje proizvoda trajno će biti korišćen za ekonomsko osnaživanje žena, koje će se prvenstveno odvijati kroz proces obrazovanja u cilju sticanja kompetencija neophodnih za pronalaženje posla, što će kao glavni ishod imati ekonomsku nezavisnost.

 

Osnivači Udruženja „Ruke“ su Fondacija „Fond B92“, Udruženje „Dobro udruženje“ i Jelena Gajić PR proizvodnja i popravka imitacije nakita i srodnih proizvoda jg jewelry Pančevo.