Onlajn poslovi u Srbiji

Osim što je korisna alatka za traženje posla, Internet predstavlja platformu putem koje možete da obavljate različite poslove. Freelance poslovi i rad od kuće su sve popularniji u svetu i postoji veliki broj sajtova putem kojih možete tražiti, pronaći i raditi onlajn poslove. Ukoliko poznajete engleski jezik, možete se već danas prijaviti na neki od sajtova o kojima smo pisali. Ukoliko ste više raspoloženi za srpsko govorno područje, u tekstu koji sledi, pronaći ćete  nekoliko sajtova na kojima možete naći freelance poslove.

Honorarci.rs je sajt na kom je potrebno da se registrujete, napravite svoj profil u kome ćete navesti radno iskustvo, online poslovi 2znanja i veštine koje posedujete radno iskustvo, oblasti u kojima želite da radite i možete krenuti u potragu za potencijalnim poslodavcima! Ili čekati da poslodavci vas nađu. Neki od poslova se mogu raditi online, a za neke možete biti angažovani honorarno – u „realnom“ prostoru i vremenu. Oblasti su različite: obrazovanje, mediji i marketing, informacione tehnologije, ali i nega i lepota, moda, nega turizam, uređenje kuće, građevinski radovi i još mnogo toga…

Freelancersrbija.com je sajt namenjen srpskim frilenserima. Ovde takođe treba da napravite svoj profil i krenete u potragu za poslovima iz oblasti u kojoj je ste stručni. Dodatna vrednost ovog sajta je u blogu i tekstovima koji će vam pomoći da se snađete u freelance svetu, jer obiluju savetima – kako da dobijete posao, kako da nađete i zadržite klijente, kako da se što bolje predstavite potencijalnim poslodavcima i slično… Na isti način je korisna i Facebook zajednica Freelancer Serbia na kojoj možete pronaći savete iskusnih frilensera, besplatne edukativne materijale i ne retko informacije o aktuelnim poslovima…

BeeSaper je sajt na koji je potrebno da se registrujete, povežete ga sa svojim nalozima na društvenim mrežama i uključite se u kampanje brendova o kojima inače imate pozitivno mišljenje! Potrebno je da informacije o proizvodima/uslugama/brendovima koje volite podelite sa svojim prijateljima i na osnovu vašeg doprinosa internet marketing kampanji u koju ste se uključili, odabrana kompanije će vam adekvatno platiti za vaš angažman.

Još jedna opcija kada je zarada putem Interneta u pitanju je prodaja stvari koje vam nisu potrebne i(li) nekih vaših rukotvorina/unikatnih radova putem sajtova kao što su Limundo, Kupindo i Oglasindo, ali i putem Facebooka.

Piše: Danijela Pejatović