ONAsnaživanje: Konkurs za dodelu mini grantova za ekonomsko osnaživanje žena

Onasnazivanje-konkurs-Facebook-post

Fondacija “Fond B92” raspisala je u petak, 9. novembra 2018. konkurs pod nazivom “Ekonomsko osnaživanje žena” u kom će 15 poslovnih ideja žena sa teritorija opština Sremska Mitrovica, Pančevo i Sombor imati priliku da dobiju bespovratna sredstva u iznosu do 250.000 dinara. 

Cilj konkursa je razvoj ženskog preduzetništva, kao i razvoj novoosnovanih ili postojećih biznisa žena sa teritorije opština Sremska Mitrovica, Pančevo i Sombor.
Ukupan fond za dodelu bespovratnih sredstava iznosi 3.750.000,00 dinara, a planirano je da se u svakoj od tri pomenute opštine dodeli po 5 grantova.  Na konkurs se mogu prijaviti sva pravna lica kojima upravljaju žene i/ili čiji su vlasnici žene sa teritorije opština Sremska Mitrovica, Pančevo i Sombor: male zadruge, udruženja građanki, preduzetnice, društva sa ograničenom odgovornošću, zanatske radionice, poljoprivredna gazdinstva, itd.
Rok za podnošenje prijava je nedelja, 25. novembar 2018. godine, a tekst javnog poziva možete preuzeti OVDE.
Za sva dodatna pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na konkurs zainteresovane se mogu javiti na imejl  onasnazivanje@fondb92.org ili na telefon 011/3284534 (radnim danima od 10 do 16 sati).
Konkurs „Ekonomsko osnaživanje žena“ sprovodi se u okviru projekta “ONAsnaživanje” u partnerstvu Fondacije “Fond B92”, Smart Kolektiva i udruženja “Dobra bašta”.
Realizaciju projekta je omogućio Fond Ujedinjenih nacija za zaustavljanje nasilja prema ženama.