Veliko zadovoljstvo i korist je bilo prisustvo na svim radionicama do sada što nam je omogućio Fond B92. Kao preduzetnica sve svoje vreme usmeravam na organizovanje proizvodnje i svesna sam da mnogo toga u poslovnim veštinama u organizovanju celokupnog poslovanja mi manjka. Kroz ove poslovne radionice mnogo mi je jasnije šta sve obuhvataju određene oblasti u organizaciji biznisa i na koji način poslovne veštine mogu da razvijam kod sebe.

Katarina Mandić
Pančevo

Mislila sam da vas lažem malo: odustajala sam par puta, eh... odustajala sam svaki put, pred svaki dan obuka i sastanaka, ali se i vraćala celoj priči, obukama, druženju. Nisam osećala da pripadam tom svetu koji mi je ONAsnaživanje otvorio. Svaka obuka počinjala je sa mukom: „hoću li se opet osećati da ne pripadam ovde?“ i svaka završala sa istim osećajem zadovoljstva i radosti jer sam imala prilike da prisustvujem, što sam bar jedan dan provela u novom iskustvu, u pozitivnoj i energiji, u snazi žena poput mene. Sad mogu samo da budem neizrecivo zahvalna na tome što sam učestvovala. I da, žalim što sam jednu obuku propustila. Znam da ću pamtiti ono što sma naučila, da ću negovati znanja koje sam stekla, i koristiti ih u poslovnom i ličnom životu i neću odustajati od učenja.

Blažena Đura
Kovačica

Kad pomislim na ONAsnaživanje pomislim na trud, napor, rad na sebi ali pre svega rad (rad, rad, rad...) sa zadovoljstvom. Uvek se obradujem novim iskustvima i novim veštinama, ali je iskustvo sa ONAsnaživanjem bilo nešto što menja život. Svaki susret je nosio novo uzbuđenje, novu energiju i imao novu, drugačiju snagu, ostavljao drugačije tragove. Sada nakon više obuka i radionica i promena imam osećaj da je sve zapravo bilo samo početak i uvod u novu priču.

Dragana Jeminović
Pančevo

Ono što bih posebno izdvojila kao najjači utisak na radionicama, jeste prijateljski odnos koji je uspostavljen izmedju predavača i nas. To nam je, u velikoj meri pomoglo da se opustimo, aktivno učestvujemo, pa i pitamo kada je to potrebno . Naučile smo da međusobno saradjujemo, otkrijemo svoje i tudje greške u poslovanju i prodaji, ali i način kako da te greške ispravimo. Sada znamo ko su nam ciljni kupci, koja je cena našeg proizvoda, šta su troškovi i kako  prodati.

Nena Ušljebrka
Pančevo

Iako sam u preduzetništvu 23 godine, uvek sam bila svesna kako je moje znanje nedovoljno. Učenje je bilo pipanje u mraku i gašenje požara. Kroz ove radionice sam dobila smernice za unapređenje svog posla i motivaciju koja mi je u ovom momentu bila neophodna. U nekim stvarima sam uvidela gde grešim, a u drugim sam dobila potvrdu da dobro razmišljam i radim. Nadam se da će se iznaći rešenje kako bi ovaj vid edukacije i dalje bio dostupan kako novim, tako i starijim preduzetnicama.

Marica Jovanović
Sremska Mitrovica

Radionice pružaju puno korisnih znanja za uspešno upravljanje poslom. Prilagodljive su i posvećuju podjednaku pažnju svim učesnicama. Osim što smo naučile mnogo korisnih stvari, imali smo priliku da iz različitih uglova preispitamo dosta toga već nučenog. Sve pohvale za odabir mentora i celokupnu organizaciju.

Ana Davidović
Sremska Mitrovica

Radionice su bile odlične,uglavnom interaktivne i na zanimljiv način vođene timom kvalitetnih predavača. Mnogo mi znači i prijateljska atmosfera učesnica radionica sa kojima sam  ostala u vezi i planiramo  neke zajedničke poslovne aktivnosti. Kao dobitnica granta za Udruženje građana čija sam predsednica, uspele  smo unaprediti plasman naših proizvoda i nadamo se proširenju kapaciteta što bi kroz obuke za izradu rukotvorina dalo šansu zainteresovanim ženama da nam se pridruže i poboljšaju svoj ekonomski i socijalni položaj.

Olga Zolnaj Jokanović
Pančevo

Iz novog ugla sam sagledala značaj planiranja i postavljanja ciljeva, upravljanje troškovima i prihodima i upoređivanje uspešnosti ostvarenog u odnosu na planirani rezultat poslovanja, a sve to kroz primere i uz praktičan rad. Grant, kao i nova saznanja i veštine koje sam stekla na ovom projektu će mojoj porodici pomoći u proširenju proizvodnih kapaciteta što vodi stvaranju uslova za samozapošljavanje.

Tatjana Savić
Sremska Mitrovica

Po zanimanju sam konfekcioner i slobodni kreator garderobe. Ova edukacija mi je donela mnogo novih saznanja koja u svetu i svakodnevnom životu ne mogu naučiti. Iako iz zdravstvenih razloga mi je problem da budem uvek koncentrisana, trudila sam se koliko mogu da shvatim i razumem ovu edukaciju.

Danijela Kosjer
Prigrevica

Mnogo toga sam sagledala ”drugačijim očima” i sagledala sam mnogo više aspekata nego do sada - mislim na započinjanje posla. Shvatila sam da mnoga znanja i veštine koje posedujem nisu podrazumevajuće i da bi trebalo da razmišljam o načinu na koji bih mogla da ih iskoristim u pokretanju nekog biznisa. Treninzi su mi ponekad bili malo naporni, ali sam veoma zadovoljna i zahvalna što sam deo ove priče - ovog projekta.

 

Dragica Vasiljević
Stanišić

Treninzi mi pomažu da sagledam svoje mogućnosti u pokretanju novog posla u budućnosti. Može da mi donese dopunu budžeta i poboljšanje kvaliteta života. Proces mi je omogućio da znam da napravim konkretan plan za realan uspeh mog budućeg posla. Bitan momenat je taj da sam pronašla jedan mogući model za rešavanje postojećeg problema vezanog za moj status zaposlenja i smanjenje prihoda.

Katarina Mladenović
Apatin

Trenutno radim kao volonter u školi. Imam zvanje bibliotekarke. Radila sam 2 godine u seoskoj biblioteci tako da imam iskustvo rada sa decom. Kroz edukativne module projekta naučila sam mnogo toga što će mi koristiti u životu.

 

Branka Čučilović
Prigrevica

Uz pomoć ovog projekta uvidela sam mnogo više mogućnosti i prilika. I što je najvažnije iskristalisala sam, šta od onoga što sam do sada radila, jeste ono nešto čemu bih se najviše posvetila. Koja je to poslovna ideja i pravac u kom želim dalje da idem, da ga razvijam i što ima realne šanse da preraste u pravi biznis. Učešće u ovom projektu mi je na neki način dalo krila. Fantasatičan osećaj!

Jelena Krajanković
Prigrevica

Ovo je za mene bila vrlo poučna edukacija. Za mene bi pokretanje sopstvenog biznisa (pošto mi je ideja manja prozivodnja) donelo dodatni prihod pošto trenutno radim na određeno vreme za minimalac. U slučaju da ostanem bez posla, a pokrenem svoj biznis, u tom slučaju bih gledala na koji način da ga proširim kako bi mi postao primarni izvor prihoda.

Dragana Kovačević
Stanišić

Edukacija mi je pomogla da konkretnije i na praktičan način sagledam svoju biznis ideju, kao i svoje trenutne kapacitete. Ideju ću pokušati da realizujem preko udruženja, a potom ću sagledati mogućnosti za socijalno preduzeće koje bi zaposlilo više osoba iz ranjivih kategorija.

Ljiljana Gusić
Stanišić

Veoma korisno i zanimljivo iskustvo. Naučila sam mnogo o stvarima koje sam mislila da znam, ali sada ih posmatram iz sasvim drugog ugla. Shvatila sam gde se kriju mnoge zamke u privatnom biznisu, i zbog čega mnoge dobre ideje propadaju.

Dalida Macura
Stanišić