Četiri stvari koje CV ne sme da sadrži

cetiri stvari koje cv ne sme sadrziCV je prva stvar iz koje će vaš budući poslodavac saznati nešto o vama, pa je važno da ne ostavite loš utisak i drastično umanjiti sebi šansu za zapošljavanjem.

Ovo su stavri koje nikako ne smete da napišete u svom CV-ju:

  1. Deljenje privatnih infotmacija:Pokušajte da u CV-ju istaknete samo vaše veštine, sposobnosti i iskustvo. Naravno da potencijalni poslodavac želi da stekne utisak o tome ko ste vi, ali to ne znači da su mu potrebni detalji. Nemojte pisati o svim svojim hobijima, kao i stvarima koje vas zanimaju i definitivno nikako ne pišite o svojim političkim i religioznim uverenjima.
  2. Vodite računa i o tome šta pišete po društvenim mrežama:Kako bi saznali više o vama, poslodavac će na internetu potražiti i posetiti vaše profile na društvenim mrežama.
  3. Budite iskreni: Da, svi mi želimo da se predstavimo u najboljem svetlu, ali to nam ne daje za pravo da izmišljamo priče. Nemojte da tvrdite da posedujete kvalifikacije koje zaista nemate i nemojte predstavljati poziciju na prethodnom poslu titulom koja zapravo ne postoji. Takođe, ostavljati tačan iznos plate koju ste nekada primali nije dobro i ostaviće loš utisak o vama. Laž u CV-ju se veoma brzo otkrije zbog toga što se svaka informacija koju ste napisali o sebi posebno proverava.
  4. Loša gramatika: Vaš CV nije tekstualna poruka već validan dokument koji govori mnogo toga o vama. Svako želi pismenog kandidata, a tako loše napisan CV odaje utisak da ste lenji ili nekompetentni za taj posao.

Izvor: www.klikdoposla.com