Žene iz Sombora i okoline osnažene u veštinama prezentovanja

U okviru „ONAsnažiWP_20150929_12_01_56_Provanja“, projekta Fonda B92,  28. i 29. septembra u prostorijama „Agroinstituta“ Sombor održan je trening iz prezentacionih veština za žene sa teritorije Zapadne Bačke. Devet žena iz Stanišića, Prigrevice, Kljajićeva i Sombora imalo je priliku da na dvodnevnoj obuci nauči osnovne tehnike prezentacije kao i da ono što su naučile  primeni  na sopstvenoj prezentaciji na temu po sopstvenom izboru.

Cilj radionice je upoznavanje učesnica sa načinima na koje mogu da iskoriste svoja znanja i veštine kao i načinima na koje mogu da prenesu poruku koja će ostaviti jak utisak. Polaznice obuke su  imale priliku da nauče kako da eliminišu svoje slabosti i istaknu prednosti, kako da porade na samopouzdanju i uspešno izađu na kraj sa komentarima i pitanjima sagovornika.

Prvog dana polaznice treninga su dobile osnovna teorijska znanja i smernice koje su uključivale savete i informacije poput izgleda prezentacija, nastupa pred grupom, razliku između dobre i loše prezentacije, a potom je svaka od učesnica samostalno pripremila prezentaciju na odabranu temu.

Drugi dan obuke bio je rezervisan za izvođenje samih prezentacija.Prezentovanje svake učesnice se snimalo kamerom, a potom su polaznice zajedno sa predavačima pregledale snimke, te razgovaraleo dobrim i lošim stranama snimljenih prezentacija. Posebna pažnja je posvećena tehnikama poput govora tela, odgovarajućoj visini tona, uspostavljanju komunikacije sa publikom i targetiranju njihovih interesovanja.

Trening prezentacionih veština projektu su donirali predstavnici kompanije Ernst&Young      -najveći provajder profesionalnih usluga u Srbiji koji svojim klijentima pruža brojne usluge u različitim industrijskim sektorima i oblastima poslovanja.

„Agroinstitut“ iz Sombora, Udruženje žena „Udahni život“ iz Stanišića i Udruženje žena „Panonske vile“ iz Prigrevice pružili su logističku podršku održavanju radionice.

Ovaj trening je još jedna u nizu obuka koje se organizuju u okviru projekta „ONAsnaživanje“ Fonda B92, a kao i prethodni, bio je namenjen ženama koje su preživele nasilje ili ekonomski ugroženim ženama.

Partneri projekta su Centar za socijalni rad Sombor i Smart Kolektiv iz Beograda.