Veštine prezentacije

Tokom septembra 2015.godine,  u prostorijama „Agroinstituta“ Sombor održan je trening  „Veštine prezentacije“ na kome su polaznice sa teritorije Zapnadne Bačke naučile osnovne tehnike ovih veština,  kao i da praktično primene svoja znanja na sopstvenim prezentacijama.

Cilj dvodnevne radionice je upoznavanje učesnica sa načinima na koje mogu da iskoriste svoja znanja i veštine kao i načinima na koje mogu da prenesu poruku koja će ostaviti jak utisak. Polaznice obuke su imale priliku da nauče kako da eliminišu svoje slabosti i istaknu prednosti, kako da porade na samopouzdanju i uspešno izađu na kraj sa komentarima i pitanjima sagovornika.

Prvog dana polaznice treninga su dobile osnovna teorijska znanja i smernice koje su uključivale savete i informacije poput izgleda prezentacija, nastupa pred grupom, razliku između dobre i loše prezentacije, a potom je svaka od učesnica samostalno pripremila prezentaciju na odabranu temu.

Drugi dan obuke bio je rezervisan za izvođenje samih prezentacija. Prezentovanje svake učesnice se snimalo kamerom, a potom su polaznice zajedno sa predavačima pregledale snimke, te razgovarale o dobrim i lošim stranama snimljenih prezentacija. Posebna pažnja je posvećena tehnikama poput govora tela, odgovarajućoj visini tona, uspostavljanju komunikacije sa publikom i targetiranju njihovih interesovanja.

Trening prezentacionih veština projektu su donirali predstavnici kompanije “Ernst&Young” – najvećeg provajdera profesionalnih usluga u Srbiji koji svojim klijentima pruža brojne usluge u različitim industrijskim sektorima i oblastima poslovanja.