Izrada sapuna

Radionice izrade bio sapuna realizovane su u saradnji sa sa manufakturnom radionicom Bio idea Sapuni iz Beograda, a uz pomoć  udruženja žena „Panonske dobre vile“ iz Prigrevice i „Udahni život“ iz Stanišića. Četvorodnevna radionica održana je tokom projekta u dva navrata, a ukupno je 22 žene iz Prigrevice, Stanišića, Apatina, Koluta i Sombora prošlo ovaj program obuke.

Cilj obuka je bio da se ženama prenesu praktična znanja i veštine kako bi bile u mogućnosti da se međusobno umreže, ostvare prihod i postanu preduzetnice.

Obuke su podrazumevale dva segmenta. Prvi je u vezi sa samom proizvodnjom prirodnih sapuna i uključivao je znanja iz oblasti poznavanja sirovina, tehnološkog postupka proizvodnje sapuna, kao i higijene i zaštite na radu, dok se drugi segment obuke odnosio na organizaciju i planiranje  proizvodnje i prodaje.

Voditeljica obuke Sanida Klarić iz Bio Idea radionice učesnicama je prenela znanja u vezi sa hemijskim i drugim karakteristikama sapuna, sirovina, kozmetičke upotrebe i specifičnosti sapuna koji se prave od prirodnih sastojaka. Učesnicama su predstavljene i karakteristike franšize, kao i ekonomske mogućnosti koje nudi takav koncept i umrežavanje sa ostalim radionicama iz Srbije.