Dekupaž tehnika

Radionica Dekupaža i transfrer tehnike održana je tokom oktobra 2015.godine u prostorijama Udruženja žena “Udahni život” iz Stanišića, a polaznice obuke su  pored teorijskih znanja, dobile priliku i da usvojena znanja primene i u praksi.

Uz stručnu pomoć i materijal sa teorijskim upustvima, učesnice  obuke su osim osnovne tehnike naučile da koriste i tehnike raspucavanja, kao i atraktivnu shabby chic tehniku. Nakon teorijskog dela radionice, na kojem je osim o navedenim tehnikama bilo reči i o  poreklu i istoriji dekupaža, učesnice su se upustile i u praktični rad.

Tehnike koje su ovom prilikom polaznice obuke savladale, a pomoću kojih se jednostavno ukrašavaju najrazličitiji predmeti od drveta, stakla ili kartona,  već neko vreme popularne su kao hobi a s obzirom na to da  predmeti dekorisani na ovaj način privlače pažnju kupaca, mnogima je hobi prerastao u posao te omogućio profit i napredak na ekonomskom planu.

Tako su neke od učesnica četvorodnevnih radionica pravljenja bio sapuna prethodno održanih u okviru projekta “ONAsnaživanje”, na obuci dekupaža i transfer tehnike osmisle i niz dekorativnih pakovanja proizvoda kako bi svoje sapune učinile što konkuretnijim na tržištu.