Trening prezentacijskih i komunikacionih veština

41659979_2089502961359773_2163822755860971520_nNakon treninga prodaje, pregovaranja i prve u nizu radionice biznis planiranja, organizovanih za žene u Pančevu okupljene oko projekta ONAsnaživanje, 11. i 12. septembra u prostoru kompanije Iteccion, polaznice su uspešno osnažile i svoje prezentacione i komunikacione veštine na treningu koji je vodio ekspert Ulješa Atanacković iz agencije Road HR.
Agenda treninga „Prezentacijske i komunikacione veštine“ podrazumevala je predavanja, praktične primere i vežbe koje se odnose na: istraživanje očekivanja sagovornika, definisanje ključnih poruka, pripremu prezentacije, usvajanje tehnika za eliminaciju straha pre prezentacije, itd.
„Ovo je jedna od najboljih radionica, kao i ove prethodne Uglješine, iz oblasti prodaje i pregovaranja, zato što skroz približi temu, priča jednostavnim jezikom, jasno je i svi sve vrlo brzo shvatimo kroz primere. Ovo mnogo znači jer može već sutradan da se primeni u poslu“, istakla je Jelena Gajić, jedna od polaznica treninga.
Drugi cikljus projekta ONAsnaživanje (2017 – 2019) sprovodi se u Pančevu i Sremskoj Mitrovici i usmeren je na ekonomsko jačanje žena iz lokalnih ženskih udruženja, žena koje su preživele nasilje i onih iz socijalno ugroženih kategorija. Pored mnogobrojnih treninga koji se organizuju u cilju jačanja veština neophodnih za ekonomsku samostalnost i osnaživanje žena, projekat podrazumeva i osnivanje socijalnih preduzeća u ovim gradovima, kao i dodelu mini grantova za najbolje biznis inicijative žena.