Radionice biznis planiranja i u Sremskoj Mitrovici

IMG_20180913_142605Nakon uspešno održane radionice biznis planiranja u Pančevu, u četvrtak 13. septembra održana je i prva radionica na ovu temu u Sremskoj Mitrovici u Sremskoj Privrednoj komori.
Kao i u Pančevu, trening je vodila Vesna Rašković Depalov, ekspertkinja sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti strateškog menadžmenta, marketinga i biznis planiranja dok su učesnice činile predstavnice lokalnih ženskih udruženja.
I na ovom treningu, učesnice su se upoznale sa glavnim elementima biznis modela na osnovu kog će svoje ideje dalje razrađivati, a sa kojim će kasnije moći da konkurišu za nepovratnu pomoć u iznosu do 250.000 dinara. U perodu trajanja radionica, učesnice će imati priliku i da se dodatno konsultuju sa predavačicama i dobiju stručnu podršku u izradi svojih individualnih biznis planova.
Drugu u nizu radionica “Biznis planiranja” i u Pančevu i u Sremskoj Mitrovici odraće se ove nedelje – 19. u Pančevu i 20. septembra 2018. godine u Sremskoj Mitorvici.
Drugi ciklus projekta ONAsnaživanje (2017 – 2019) sprovodi se u Pančevu i Sremskoj Mitrovici i usmeren je na ekonomsko jačanje žena iz lokalnih ženskih udruženja, žena koje su preživele nasilje i onih iz socijalno ugroženih kategorija. Pored mnogobrojnih treninga koji se organizuju u cilju jačanja veština neophodnih za ekonomsku samostalnost i osnaživanje žena, projekat podrazumeva i osnivanje socijalnih preduzeća u ovim gradovima, kao i dodelu mini grantova za najbolje biznis inicijative žena.
ONAsnaživanje se realizuje u saradnji sa gradskim upravama Pančeva i Sremske Mitrovice, lokalnim centrima za socijalni rad, sigurnim kućama i lokalnim udruženjima žena.
Serija radionica “Biznis planiranja” u Sremskoj Mitrovici sprovodi se uz podršku Privredne komore Sremskog okruga.