Održano prvo predavanje iz oblasti organske proizvodnje u 2017. godini

slika za sajt_24.3.2017.U petak 24.marta, održana su teorijska predavanja „Osnove organske proizvodnje „ i „Osnove proizvodnje rasada“ u prostorijama Poljoprivredne stručne službe Sombor. Predavanjima koje su održale ekspertkinje PSSS-a, dipl. inž. poljoprivrede Olivera Sekulić i dipl. inž. poljoprivrede Jelena Perenčević, prisustvovalo je petnaest žena iz okoline Sombora, odnosno Stanišića, Koluta, Baškog Monoštora i Gakova.  Nakon teorijskih predavanja, učesnice su imale priliku da prisustvuju i praktičnoj radionici „Pravljenje rasada za čeri paradajza“.

Održana predavanja deo su šireg programa ONAsnaživanje namenjenom ekonomskom osnaživanju žena i devojaka pripadnica osetljivih društvenih grupa iz Sombora i okoline koji se realizuje od marta do juna 2017. godine. Naredna teorijska predavanja planirana su za 4. april, i biće posvećena temi biološke kontrole bolesti, štetočina i korova glavnih povrtarskih vrsta u organskoj plasteničkoj proizvodnji. Nakon teorijskih obuka, u periodu od aprila do juna uslediće niz praktičnih radinica koje će se održati u plasteniku socijalnog preduzeća „Dobra bašta“ u Stanišiću.

* Projekat Radionice organske proizvodnje (mart – jun 2017) realizuje Fondacija FOND B92 u saradanji sa Poljoprivrednom stručnom službom Sombora i Udruženjem „Dobra bašta“, a uz finansijsku podršku Australijske ambasade.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 060 40 50 497 ili mejla somborskadobrabasta@gmail.com