Besplatno učenje na internetu – sajtovi za sticanje novih znanja i veština

sajtovi za besplatno ucenje IIOsim što predstavlja izvor zabave i informisanja, Internet je značajan  jer predstavlja značajan alat za edukaciju. Na različitim sajtovima možete naći more korisnih informacija i izvora znanja koi će vam pomoći da naučite nove veštine, usavršite postojeće, posvetite se novom hobiju ili nađete novi izvor prihoda.

Jedan od sajtova je saznajlako.com. Sajt obilije informacijama iz različitih oblasti – počev od opšte kulture, preko pravopisa, do kulinarstva. Možete pronaći i gomilu tekstoa koji će vam pomoći da ovladate novim veštinama, pa tako možete naučiti origami, kako da napravite mirišljave sveće, ukrasne saksije, čestitke, ruže od papira ili unikatni nakit… Kako je prodaja unikatnih stvarčica – bilo da je u pitanju odeća, nakit ili ukrasni predmeti veoma popularna, na novostečenim veštinama rlo brzo možete ostvariti dodatni prihod.

Sledeći online izvor znanja je sajt linkedu.tv . Na sajtu su dostupna predavanja u formi video zapisa iz različitih oblsti, kao što su ekonomija, preduzetništvo, menadžment, ekonomija, programiranje, marketing… Kada se registrujete na sajt putem e-maila na mejl ćete dobijati linkove do predavanja iz odabranih oblasti.

Znanja o zaradi putem Interneta, marketingu i onlajn poslovima možete steći na sajtu igortomic.net. Još jedan sajt za edukaciju je http://www.profesor.rs/ , putem koga možete učiti o bazama podataka, izradi prezentacija, kako da napravite sajt… I http://www.link-elearning.com/ predstavlja koristan izvor znanja kada su u pitanju nove tehnologije. Na njemu požete pronaći besplatne video lekcije koje će vam pomoći da savladate osnove rada na računaru, ali i naprednije tehnike, kao i rad u specifičnim programima. Tu su i lekcije za lični razvoj i usavršavanje, poput tehnika efektivnog donošenja odluka, pisanja i sl.

Preporučujemo i http://e-akademija.cf/ na kome potpuno besplatno možete savladati kurs elektronskog poslovanja, kako pokrenuti biznis na Internetu i(li) kako da efikasno komunicirate sa klijentima. Još jedna baza znanja koju preporučujemo je http://virtuelnaucionica.com/ , koja nudi kurseve iz Excella, Power Pointa, preduzetništva i još mnogo toga… Još jedan koristan sajt je http://tutorijalend.com/ , na kome iz tutorijala možete savladati PHP programski jezik.

Besplatnih izvora znanja ima mnogo – na vama je samo da se odlučite koja vas oblast zanima, šta je to što želite da naučite, u čemu želite da napredujete i usavršite se, odvojite malo vremena i truda i na taj način doprinesete ličnom i profesionalnom razvoju.

Piše: Danijela Pejatović