Besplatna obuka u oblasti organske proizvodnje

obuka-organska-proizvodnja

Uprava za poljoprivredu Sekretarijata za privredu grada Beograda, u saradnji sa Privrednom komorom Beograda organizuje, od 9. do 12. maja 2016. godine, besplatnu teorijsku i praktičnu obuku u oblasti organske proizvodnje u okviru projekta transfera znanja i razvoja savetodavstva. Obuka će se održati u prostorijama Privredne komore Beograd u Ulici kneza Miloša 12.

Osnovni ciljevi obuke su povećanje dostupnosti i kvaliteta znanja u oblasti organske proizvodnje, poboljšanje obrazovne strukture radne snage na gazdinstvima, kao i jačanje kapaciteta za prihvatanje znanja razvijanjem svesti i motivisanosti za obrazovanje poljoprivrednih proizvođača. Obuka obuhvata tri dana teorijske i jedan dan praktične obuke.

Predavanja će pokriti teme kao što su: podsticaji u organskoj proizvodnji, započinjanje proizvodnje, inspekcija i sertifikacija, kontrola sertifikacije, važnost uloge izbora sorti i pridržavanje plodoreda, obeležavanje, skladištenje, prevoz i promet organskih proizvoda. Zanimljiva tema biće i izrada biznis plana za poljoprivredna gazdinstva i finansiranje projekata.

Detaljan program možete naći u prilogu članka, a dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti putem telefona Uprave za poljoprivredu 011 -7157-831; 011-7157-403 ili Udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije 011-2642-483.

Program – Teorijska i praktična obuka poljoprivrednih proizvođača organske proizvodnje

Foto: bigstockphotos.com;alexraths

Izvor: Agroklub