Žene iz Zapadne Bačke osnažene u upravljanju ličnim finansijama

20151128_111844

Trening pod nazivom Finansijska pismenost održan je 28.novembra u prostorijama Edukativnog centra PSS Sombor. Radionici je prisustvovalo osam žena iz Koluta, Stanišića i Prigrevice. Trening je organizovan u okviru projekta Fonda B92 ONAsnaživanje, a u saradnji sa Erste Bank a.d. Novi Sad.

Trening je osmišljen kao prilika da polaznice nauče nešto više o bankarskim proizvodima, ali i dobiju znanja i korisne informacije u vezi sa vođenjem ličnih finansija.

S predavačem Milošem Macutom, koji je ispred Erste Banke vodio trening, polaznice su u prvom bloku predavanja razgovarale o tome koji bankarski proizvodi postoje na tržištu i kako se koriste, te  na koji način mogu prepoznati dobru ponudu. Učesnice su imale priliku i da saznaju nešto više o kamatnim stopama, valutnom riziku i koji su sve mogući načini osiguranja.

U drugom bloku treninga govorilo se o upravljanju ličnim finansijama. Učesnice treniga su dobile znanja i korisne savete u vezi sa načinima boljeg i kvalitetnijeg upravljanja ličnim finansijama, a i saznale nešto novo o alatima uz pomoć koje će postati uspešnije na ovom polju.